omwille van corona voolopig enkel digitaal

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar: info@donboscokortrijk.be.  U kan daar ook terecht met al uw vragen of om een videochat aan te vragen. U vindt de schoolbrocure  met alle info onder 'links en downloads.'

vanaf schooljaar 20-21

Vanaf volgend jaar kan je op onze school in het derde jaar ook de studierichting Humane Wetenschappen ASO volgen.

maatregelen

Via smartschool werden ouders en leerlingen ingelicht over de genomen maatregelen.  De school is niet toegankelijk voor externen.  

infoavonden en openschooldag

De infoavond van 22 april wordt uitgesteld naar een latere datum..

Openschooldag op zaterdag 9 mei van 13.30  tot  18.00 uur.

jaarlijks mosselfeest Don Bosco Kortrijk

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren wij in januari ons mosselfeest. Dit jaar vindt ons mosselfeest plaats op 17-18-19 januari. 

U kan inschrijven via onderstaande link

INSCHRIJVEN MOSSELFEEST

Hopelijk tot dan!

Het mosselteam

 

Europese uitwisseling

Deze week is er een team uit Estland, Finland en Portugal op bezoek.  Samen met ons team bereiden ze de uitwisseling van leerlingen eerste graad voor in het kader van een Europees project.

26 november - 20 uur - OC Marke

De aarde warmt op, het klimaat verandert. We souperen in een hoog tempo al onze voorraden open, zonder iets over te laten voor de volgende generaties. En dus wordt de aarde ziek, krijgt ze koorts. De smeltende Noordpool, droogt en overstromingen, minder sneeuw, extremer weer: samen met VRT-weerman Frank Deboosere kijken we naar België en de wereld. We vertalen het grote plaatje ook naar ons eigen dagelijks leven. Is het vijf voor twaalf? Wat kunnen we doen om de klimaatproblemen op te lossen? Spring snel op de fiets richting Marke!

vrijdag 15 november - vanaf 19.30 uur -eetzaal

De spellenavond mag gerust een hoogtepunt op de schoolkalender genoemd worden. Je kunt er niet alleen nieuwe gezelschapsspelen leren kennen, het is even goed een prima gelegenheid om andere ouders, leerlingen en leerkrachten in een zeer gezellige sfeer te ontmoeten.De spellen worden helder uitgelegd door de fijne mensen van spellenclub Incognito uit Waregem. Enne... geen paniek, ook wie liever gewoon een kaartje legt, is van harte welkom.

vrijdag 15 november vanaf 19.30 uur in de eetzaal

De spellenavond mag gerust een hoogtepunt op de schoolkalender genoemd worden. Je kunt er niet alleen nieuwe gezelschapsspelen leren kennen, het is even goed een prima gelegenheid om andere ouders, leerlingen en leerkrachten in een zeer gezellige sfeer te ontmoeten.

De spellen worden helder uitgelegd door de fijne mensen van spellenclub Incognito uit Waregem. Enne... geen paniek, ook wie liever gewoon een kaartje legt, is van harte welkom.

dinsdag 22 oktober - 20 uur

Cyberpesten is een relatief  jong gegeven. Het  is anders dan offline pesten.  Cyberpesten kan op elk moment van de dag,  de pestkop hoeft niet in dezelfde ruimte als het slachtoffer te zijn en pesterijen op school kunnen ook na schooltijd blijven doorgaan. Bovendien gebeurt dit veelal anoniem. Onze kinderen hebben er veel meer mee te maken dan wij denken….

Deze infoavond is gratis -  wel vooraf inschrijven via een mailtje naar ouderraad@donboscokortrijk.be

 

Pagina's