Thema-avond verbindende communicatie

31 januari - 20 uur

WUK?!   VERBINDENDE COMMUNICATIE @ HOME

met Annelien Jonckheere

dinsdag 31 januari om 20.00 u. in de Emmaüszaal

 

Optimaal communiceren met tieners, hoe doe je dat eigenlijk? En is dat anders als je geen traditioneel gezin vormt met je kinderen?  

Ouder zijn is geen sinecure.  Je dient moeilijke maar positief bedoelde boodschappen met fluwelen handschoenen te brengen en weet dan nog niet zeker welke reactie je zal krijgen. Conflicten zijn soms niet ver uit de buurt en vragen een specifieke aanpak. Voor je het weet en zonder dat iemand het verkeerd bedoelt, zorgen stoorzenders ‘foute interpretatie’ en ‘niet luisteren’ voor frustraties, onzekerheden en in sommige gevallen voor een aangetast zelfbeeld en/of faalangst. 

Tijdens deze thema-avond komen alle facetten van communicatie@home aan bod.  Aan de hand van concrete voorbeelden leer je meer over communicatie en hoe je die zo optimaal mogelijk kan toepassen in jouw gezin. De avond bestaat uit twee delen: eerst is er de uiteenzetting van Annelien Jonckheere, daarna kan je aanschuiven aan een praattafel, om met andere ouders van gedachten te wisselen over dit thema.

Deze avond is bestemd voor alle ouders. Inschrijven kan via ouderraad@donboscokortrijk.be 

Annelien Jonckheere is psycho- en kindertherapeute, relatiebemiddelaar en coördinator van Indigo Koekelare.