Start XIU-actie

dinsdag 17 november

Of je nu stapt, bromt of met de fiets rijdt…

het is weer XIU-tijd

 

Ook al duurt de nazomer dit jaar wel bijzonder lang, de dagen worden toch onverbiddelijk korter. Dit betekent dat de verplaatsingen van en naar school opnieuw in het (half)duister gebeuren. Voor de verstandige fietser (voetganger – bromfietser) het signaal om fluohesje en andere reflecterende en/of lichtgevende attributen van onder het stof te halen.

De mensen van de ouderraad willen de leerlingen (én leerkrachten) aanmoedigen, om zich op een veilige manier in het verkeer te begeven. En dus trotseren we de komende donkere maanden opnieuw de ellendigste weersomstandigheden voor onze intussen beruchte ‘hesjescontroles’. Maar we doen meer dan alleen maar controleren: we delen ook interessante prijzen uit en zorgen af en toe voor een ludiek en/of gezellig moment.

 

6 DJ’s ZORGEN VOOR EEN SPETTERENDE STARD8

Op dinsdag 17 november vanaf 7.30 u. (’s ochtends J) verklaren we het XIU-seizoen officieel voor geopend met een onvergetelijk startmoment. Zes DJ’s zetten de speelplaats in lichterlaaie en de ouderraad trakteert iedereen op een beker warme chocomelk.

 

DE CONTROLES

De data van de hesjescontroles hangen we niet aan jullie neus… Het moet toch een beetje spannend blijven, niet?! Net zoals vorig schooljaar komen er echter ook nu weer twee aangekondigde controles.

 

DE PRIJZEN

Je zichtbaar maken in het verkeer, doe je niet omdat er iets te winnen valt. Maar het is natuurlijk wel lekker meegenomen. Iedere leerling die we bij een hesjescontrole ‘betrappen’ op het gebruik van fluo, krijgt van ons een bonnetje, waarmee hij of zij kan meedingen naar één van de dagprijzen: een filmticket, een vrijkaart voor KV Kortrijk,… Het enige wat er daarvoor moet gebeuren, is het bonnetje (voorzien van naam en klas) deponeren in de XIU-bus aan het secretariaat. O ja, fietsers die naast fluo ook een helm dragen, zien hun kans op een prijs verdubbeld!

 

DE HOOFDPRIJS!

Aan de XIU-actie is ook een heuse hoofdprijs verbonden. De klas die het zichtbaarst de winter doorfietst, wordt beloond met een supergezellig en lekker ontbijt.