START XIU

15 november

De XIU-actie moedigt de leerlingen (én leerkrachten) aan om zich op een veilige manier in het verkeer te begeven. Daarom trotseren vrijwillige ouders de komende donkere maanden – vanaf nu tot halfweg februari – opnieuw de ellendigste weersomstandigheden voor de intussen beruchte ‘hesjescontroles’.

Maar de ouderraad doet meer dan alleen maar controleren: er worden ook interessante prijzen uitgedeeld en af en toe worden de leerlingen verwend met een ludiek en/of gezellig moment.

NIEUWE PRIJZENPOT! Je zichtbaar maken in het verkeer, doe je niet omdat er iets te winnen valt. Maar het is natuurlijk wel lekker meegenomen. Iedere leerling die we bij een hesjescontrole ‘betrappen’ op het gebruik van fluo, krijgt van ons een bonnetje, waarmee hij of zij kan meedingen naar één van de individuele prijzen. Elke maand worden er twaalf (12!) leerlingen beloond met een mooie prijs. In onze prijzenpot zitten er, naast vouchers voor thuiswedstrijden van KV Kortrijk, voortaan ook shoppingbons voor K-in-Kortrijk. Om kans te maken op zo’n prijs moet je wel het bonnetje (voorzien van naam en klas) deponeren in één van de XIU-bussen aan het secretariaat. O ja, fietsers die naast fluo ook een helm dragen, zien hun kans op een prijs verdubbeld!

WELKE KLASSEN GAAN ER MET DE HOOFDPRIJS VANDOOR? Vanaf dit schooljaar leggen we iets meer dan vroeger de nadruk op de klascompetitie. Moedig dus je medeleerlingen aan om ook een hesje en een fietshelm te dragen! Voor de winnende klassen uit de eerste twee jaren organiseert de ouderraad een verzorgd ontbijt. De klassen uit drie en vier kunnen een barbecue met de klas winnen en de winnende klas van de derde graad maakt kans op een pizza-avond-met-alles-er-op-en-er-aan. Veel succes!!!